Avisar de contenido inadecuado

Mas adverteix que la Constitució no podrà contenir la voluntat dels catalans

{
}

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit al Govern central que la Constitució no pot ser una "paret" que freni la voluntat dels catalans de construir un Estat propi. En resposta a la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i als presidents autonòmics del PP, que han repetit en les últimes hores l'argument que la independència de Catalunya no té encaix constitucional, Mas ha assegurat que el camí iniciat amb la manifestació de la Diada, tard o d'hora, acabarà traspassant un mur que considera deslegitimada la retallada de l'Estatut.

 TAGS:

"Ja ens estan ensenyant la Constitució. ¿I el poble? ¿I la voluntat? ¿I la veu? ¿I la democràcia? Si la Constitució és una paret per contenir la voluntat, ja no té la mateixa qualitat", ha sentenciat el president en la inauguració de l'escola d'estiu de CDC, la primera trobada amb les bases del seu partit des de la marxa independentista de dimarts passat. Mas ha avisat també que el Govern central "haurà d'entendre" que el que està passant a Catalunya "no és un guirigall, ni un embolic", tal com va definir Rajoy la manifestació de l'Onze de Setembre.

Conscient que un sector no menor de CDC exigeix celeritat en el procés independentista, Mas ha aprofitat la cita amb les seves bases per demanar-los que no tinguin pressa i entenguin que la construcció d'un Estat propi no és "bufar i fer ampolles", sinó que serà un camí tortuós amb molts obstacles. Per això, els ha demanat als seus paciència i, sobretot, un comportament exemplar. "Ens provocaran, ens posaran pells de plàtan, ens estiraran la llengua. Fins i tot ens insultaran, però nosaltres no hem d'insultar".

"CONVÈNCER AMB ARGUMENTS"

"Ens hem de preparar per fer-ho de manera que tingui grans possibilitats d'èxit i de victòria. Això requereix dirigir-se al poble d'una manera madura i responsable. No es tracta de fer discursos abrandats, sinó de convèncer amb arguments", ha conclòs el president, aclamat en diverses ocasions pels dirigents i quadros convergents, que han fet seu el crit d'"independència" al final de la intervenció de Mas.

En la seva intervenció d'aquest divendres en l'obertura de l'escola d'estiu de CDC, Mas ha instat els quadros del seu partit a tenir capacitat de resistència i ha recordat que "processos com aquests no són gens fàcils", però que "tot és possible" en referència a la independència de Catalunya. Per a això, ha explicat, és necessari aconseguir que tres elements recolzin el procés. En primer lloc, "una voluntat ferma", també "majories prou àmplies" que recolzin la independència de Catalunya, i en tercer lloc "capacitat de resistència" davant els atacs dels que s'oposen a aquest objectiu.

article del periodico de catalunya


{
}
{
}

Deja tu comentario Mas adverteix que la Constitució no podrà contenir la voluntat dels catalans

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre